Deze titel zou uit mijn eigen hart kunnen komen, als de heilige Geest mij niet geholpen had. Waar was mijn moed, mijn kracht gebleven. Ik zie niet alleen, dat mensen soms afknappen op de kerk en daardoor ook (een beetje) op God. Ik kan me dat heel goed voorstellen. Het enige wat mij door de jaren heen op de been gehouden heeft is God zelf: zijn geduld, zijn volhardende passie.

Zondagmiddag houd ik onder bovenstaande titel een preek. Het is mooi om over de kerk te preken. Maar ook belangrijk om eerlijk aandacht te vragen voor het feit, dat de kerk maar al te vaak zo menselijk is gebleken. Misschien ken je iemand in je familie of in je vriendenkring die is afgeknapt op de kerk. Nodig ze uit, want hun pijn en ervaren onrecht worden in deze dienst bij God gebracht in gebed.

Het is een zogenaamde open dienst: dat hoort elke dienst te zijn. Maar in deze dienst willen we er extra vorm aan geven dat we niet gezellig onder elkaar zijn, maar kerk met open ramen en deuren. En de volgende tekst is niet alleen humor, maar ook bloedserieus: Jezus is veel interessanter dan de kerkgangers. Nu maar hopen dat de kerkgangers dat zelf ook geloven. Dan gaat er wat veranderen!

Zondagmiddag 7 juni om 16.30 uur in de Opstandingskerk te Zwolle, Esdoornstraat 25.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>