Het christelijk geloof kent een aantal pijnpunten. Daarbij denk ik o.a. aan de volgende: ‘het’ lijden; je vijanden liefhebben; wie Jezus niet aanneemt gaat naar de hel. Over dit laatste onderwerp hoop ik zondagmiddag 28 juni te spreken in de kerkdienst. Het sluit aan bij wat er twee weken geleden in de middagdienst gebeurde: velen hebben zachtjes, fluisterend en hardop gebeden voor familieleden, vrienden en anderen die een andere levensovertuiging hebben dan het christelijk geloof. Het heeft me  getroffen hoeveel mensen in onze gemeente er in hun eigen levenskring mee te maken hebben. De namen van velen zijn voor Gods troon gebracht en het mag ons gebed zijn, dat ze Jezus Christus (opnieuw) mogen vinden.

Ondertussen zit hier veel onuitgesproken pijn en verdriet: waarom worden mensen buitengesloten? Als God liefde is! Natuurlijk is het voor God heel erg als mensen niet in hem geloven. Maar om ze daarvoor voor altijd en eeuwig in de verstikkende hel te werpen…?

Of zijn de woorden in de bijbel over hel en poel van vuur misschien een waarschuwing: een gele kaart, zeg maar. Maar trekt God uiteindelijk nooit rood. Of zegt dat weer meer over mijn hart dan over Gods visie? Anders gezegd: wat is het goede nieuws van de hel? Jezus heeft best wel een paar dingen gezegd over de hel. Hoe valt dat te combineren met zijn levensdoel: de wereld redden, opdat niemand verloren gaat. Aan de hand van de gelijkenis van de rijke man en de arme Lazarus wil ik proberen daarop antwoord te geven. Ik geloof namelijk, dat de pijnpunten van het christelijk geloof ons dicht bij het hart van God brengen. Hartelijk welkom zondagmiddag 28 juni om 16.300 uur in de Opstandingskerk van Zwolle Noord.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>