Ook dit jaar doet Zwolle weer volop mee in alle wijken met Sonrise Athletes in Action. Sonrise is een grootschalig sport- en evangelisatieproject in één specifieke stad of omgeving, gericht op kinderen en tieners in de leeftijd van 6-18 jaar. Het mooie van sport is dat het mensen aan elkaar verbindt. En zo ontstaan en groeien er contacten en hopelijk ook opeingen of mogelijkheden om over het christelijk geloof te spreken. Over Jezus Christus.

Ondertussen wordt er echt gesport. Gelukkig is het niet zo, dat christenen bij sport een houding zouden moeten hebben van ‘laat de ander maar winnen’ of zo iets. Ik houd zelf van kaarten (klaverjassen en bridge) en daarin ben ik fanatiek, want ik wil winnen. En ik voel me gesteund door Paulus die ook zegt, dat sporters zich uiterst geconcentreerd richten op hun doel: winnen! (1 Kor. 9 bijv.)

Komend weekend vindt de start plaats van Sonrise Zwolle. Meer info kun je vinden op www.sonrisezwolle.nl

Er doen sporters mee uit Zwolle zelf, maar ook uit andere plaatsen in Nederland en in Zwolle doen ook enkele Turken mee die net in de afgelopen dagen uit Turkije zijn gekomen. God is over de hele wereld aan het werk. En wat zou dat kunnen betekenen voor hoe we in Nederand kerk zijn. Ik ben bijv. wel benieuwd hoe het in Turkije is met de kerkelijke verdeeldheid. Een veel groter land dan Nederland. Zouden ze daar dan nog veel meer kerken hebben?

Zondagmorgen gaan we in de Opstandingskerk het team dat in Holtenbroek gaat sporten zegenenen bidden om een prachtige sportweek met verrassende mogelijkheden, maar ook om (vrij)moed(igheid). Sonrise, want God laat zijn licht schijnen over bozen en goeden. Dat is een verrassing! Of ben je die verrassing kwijt geraakt?

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>