We hebben een heerlijke vakantie gehad in Frankrijk bij Moliets-Plage voor degenen die houden van details. Tenslotte is Frankrijk erg groot en waren de weersverschillen dat ook: wij hadden drie weken mooi weer: een heerlijk cadeautje.

Vorige week dinsdag teruggereden en nu dus weer een week thuis. Tijdens onze vakantie hebben we boeken gelezen (later meer details waarschijnlijk) die ons raakten. Ze gingen stuk voor stuk over het echte leven. En bij verschillende boeken kwam de vraag op: wil ik weten dat dit gebeurt? Wil ik er mee geconfronteerd worden dat mensen zulke erge dingen doen of wordt aangedaan? Niet alleen in de middeleeuwen (Barcelona in de 14e eeuw), of in de Tweede Wereldoorlog (razzia in Parijs in 1942), maar ook vandaag in mishandeling, verkrachting, onrecht, satanisme.

En dat zijn boeken, maar wat als het in je eigen leven binnenkomt? Als mensen je vertellen wat ze hebben meegemaakt of waar ze midden in zitten. We hoeven niet naar verre landen om groot onrecht te zien. En we hoeven niet naar anders gelovigen te kijken, want er gaat soms bij christenen al zoveel mis. Onbewust, maar ook bewust. Ondertussen juichen we het toe als er mensen zijn die naar het buitenland gaan om daar iets uit te delen van de liefde van Jezus Christus. Zondagmiddag wordt Thea Stoel uitgezonden vanuit onze gemeente in de dienst van 16.30 uur. Met al haar bagage gaat ze in een team uit delen op Madagascar. Licht laten schijnen in de duisternis. Wie dat doet ontdekt dat er honger en verlangen is naar licht, maar dat anderen de duisternis liever hebben dan het licht. Dat is in Nederland niet anders.

Heb jij honger om op jouw plek licht uit te delen van God in de duisternis? In het geloof dat de krachten van de duisternis hebben verloren, maar alles op alles zetten om Gods werk te vernietigen. In die strijd zijn we meer dan overwinnaars. Die overtuiging hebben we niet in Frankrijk achtergelaten. Een aantal boeken hielden ons daar ook met beide benen op de grond.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>