Ik ben een groot liefhebber van cantates van Bach, gezangen uit het Liedboek voor de kerken, Opwekkingsliederen en Psalmen. Deze laatste zijn verre weg het oudst. Maar wanneer je ze leest, proeft, zingt of overpeinst ontdek je hun actualiteit. Ik heb er de afgelopen weken daarom een prekenserie aan gewijd. Met veel plezier. Ze staan vanaf 2 okt. op de site en zijn te gebruiken in andere gemeenten of voor persoonlijke winst in de relatie met God.

De psalmen vertellen ons over onrecht: de duistere kant van het leven waar vaak over gezwegen wordt. Ook in de kerk. Zou dat komen omdat onrecht ook onder christenen voorkomt? In twee van de vijf preken komt het aan de orde. Ik wens u/jou Gods zegen. 

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>