Gisteren ging de open dienst in de Opstandingskerk over ‘de kwetsbaarheid van seksualiteit’. Er waren tienergasten die ‘s zomers op de camping in Paasloo een E&R team tegenkomen. Voor sommigen van hen is een kerkdienst heel onbekend en ongewoon. Ze waren verbaasd over de sfeer en de openheid. Zo zie je maar weer hoe er vaak eerst beelden bijgesteld moeten worden.

Geldt dat ook van wat God zegt over het huwelijk? Ja en nee. Eerst maar even kort over dat ‘nee’: we zouden er goed aan doen om minder zwart-wit te spreken over trouwen en ongehuwd samenwonen. Daarbij kan de bijbel helpen, maar ook een brochure die te vinden is in notariskantoren. En waarin helder uiteen wordt gezet welke vormen van samenwonen er zijn.

Maar a.s. zondag ga ik niet preken over brochures, maar over het onderwijs van Jezus over het huwelijk met als duidelijke boodschap’trouw zijn in je huwelijk’. Zo is het vanaf het begin Gods bedoeling geweest. En ik wil iedereen in de GKV die zegt, dat de synodes van de GKV het huwelijk op de tocht zetten door de deur voor echtscheiding en hertrouwen te openen, uitnodigen om deze dienst bij te wonen. Dat zijn er nogal wat in de omgeving van Zwolle: hartelijk welkom om 16.30 in de Opstandingskerk te Zwolle-Noord. Nee, ik preek niet over de synode en die wilde ik ook niet noemen. Ik ben verkondiger van het goede nieuws van God. En die boodschap klinkt ook van de kant van opeenvolgende synodes. En die boodschap is klip en klaar: God verbiedt echtscheiding en vraagt trouw in het huwelijk.

Share →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>